Xbox series s call of duty warzone

Deze pagina is vertaald met behulp van AI en machinaal leren voordat hij is beoordeeld door een menselijke redacteur in uw moedertaal.

(Pocket-lint) - De volgende generatie van Call of Duty: Warzone is eindelijk hier, en brengt een aantal enorme upgrades ten opzichte van de oude Warzone en veegt de lei schoon op het gebied van progressie en stats.

  • Call of Duty Warzone 2.0 tips en trucs: Essentiële tips om de COD battle royale te domineren

Modern Warfare 2 is nu ook uit, dus de overgang is goed en wel afgerond, en we kunnen ons nu allemaal eindelijk storten op de volgende versie van Warzone.

Hier is alles wat je moet weten over het spel.

squirrel_widget_12855249

Call of Duty Warzone 2.0 kwam na maanden wachten uit op 16 november 2022, en die datum kwam kort na de lancering van Call of Duty: Modern Warfare 2.

Dit alles werd bevestigd tijdens COD: Next, een evenement dat wel eens een vaste waarde zou kunnen worden voor Activision, gezien de grote belangstelling die het genereerde.

Die releasedatum was een opluchting vergeleken met de geruchten over een lancering in 2023 en betekent dat we een paar weken de tijd hadden om in MW2's multiplayer te levelen voordat we ons in de nieuwe Warzone stortten.

Activision

Xbox series s call of duty warzone

Beste PC-games om te kopen 2022: Fantastische games om aan je collectie toe te voegen Door Adrian Willings · 1 November 2022

Of een spel goed of slecht is, hangt vaak af van de persoonlijke mening, maar wij hebben deze lijst samengesteld van fantastische PC-spellen die wij

Het laat je ook alleen Caldera spelen, en geen van de kleinere maps die momenteel in het spel zitten (Rebirth Island, Fortune's Keep) blijven bestaan.

Warzone 2.0 nieuw Battle Pass systeem

De Battle Pass van Fortnite is al een tijdje de afgunst van de industrie, met ongelooflijke niveaus van spelersbetrokkenheid in zijn mechanica.

Nou, Call of Duty heeft het veilig gekopieerd - de COD battle pass heeft een nieuwe look en feel voor Warzone 2.0 na het vallen van Season 1.

Het heeft een ontgrendelingssysteem waarbij je tokens verdient waarmee je kunt kiezen welke niveaus en beloningen je wilt ontgrendelen - met kaartsectoren vol voorwerpen die ontgrendelen als je bepaalde niveaus bereikt of een bepaald aantal beloningen vrijspeelt.

Dit geeft je een beetje meer controle over wat je verdient naarmate je verder komt.

Activision

Alles wat we weten over Warzone 2.0: Gameplay, nieuwe map en meer foto 11

Warzone 2.0 nieuwe kaart

Zoals onthuld tijdens Call of Duty: Next, is er een nieuwe map in Warzone 2.0 - Al Mazrah, die zich afspeelt in een fictieve regio in West-Azië.

Maak kennis met Al Mazrah - de gloednieuwe Battle Royale-kaart voor #Warzone2

Gebouwd voor Next Gen
Nieuwe Multi-Circle sluiting
Watergevechten
Gulag 2.0
Neem het op tegen vijanden in Strongholds
Plus meer

Waar dropt de squad als eerste? #CODNext pic.twitter.com/aShCP7FqAq-

Call of Duty (@CallofDuty) 15 september 2022

Zoals je hierboven kunt zien, is het een enorme uitgestrektheid (een klein beetje groter dan Caldera of Verdansk, als je er eenmaal een beetje omheen loopt), en bevat het een heleboel locaties om te verkennen. Verspreid over de plaats zijn ongelooflijk herkenbare secties van iconische kaarten zoals Highrise en Terminal, waardoor sommige gebieden meer vertrouwd zijn.

Het is ook een locatie die veel voorkomt in de campagne van Modern Warfare 2, dus we zullen ongetwijfeld meer te weten komen over de plaats ervan in het grotere verhaal.

Water is ook een veel groter deel van de kaart, wat betekent dat boten en zwemmen in sommige delen een sleutelrol spelen, zoals we hieronder zullen bespreken.

Er is enige onduidelijkheid over wat er gebeurt met de Resurgence maps van de oude Warzone nu de nieuwe versie er is - bij de lancering zijn Rebirth Island en Fortune's Keep beide afwezig, maar er is ons spannend nieuws beloofd over kleinere maps verderop in Warzone 2.0.

Uit rapporten blijkt dat een nieuwe kaart ter grootte van Resurgence in ontwikkeling is, met een lancering gepland voor medio 2023 volgens InsiderGaming.

Dit betekent dat je een tijdje vastzit aan de full-size battle royale ervaring, maar dat is waarschijnlijk geen permanente situatie.

Warzone 2.0 gameplay veranderingen

Warzone heeft een heleboel veranderingen in de gameplay gekregen, niet in de laatste plaats omdat de veranderingen voor Modern Warfare 2 er ook allemaal op van toepassing zijn - ze delen een game engine.

Dit betekent dat we een visuele upgrade hebben gekregen, vooral op nieuwere consoles. Die nieuwere hardware heeft ook een 120Hz-modus, waardoor de vloeiendheid en reactietijden zijn verbeterd.

Een grote verandering in de balans van het spel is dat je niet langer loadout drops koopt om volledige aangepaste set-ups te krijgen, inclusief perks en wapens. In plaats daarvan kun je nu via koopstations individuele wapens uit je wapenarsenaal kopen tegen een hogere prijs, waardoor het veel duurder wordt om uitgerust te raken.

Soms verschijnen er echter wel loadouts in de map als in-game gebeurtenissen die door elk team kunnen worden gebruikt, waardoor het een hele toer wordt om je uitrusting te bemachtigen. Tot slot kun je loadouts verdienen door naar gemarkeerde Strongholds te gaan en daar de vijandelijke AI uit te schakelen om een objective te voltooien.

Zwemmen is toegevoegd aan het spel en speelt een belangrijke rol in de omgeving, samen met boten. Voertuigen worden op grotere schaal geüpgraded om meer gedetailleerde schade aan te richten, zoals lekke banden, en als ze ontploffen laten ze een permanente schil achter als dekking. Ze gebruiken ook brandstof en kunnen worden bijgetankt met geplunderde jerrycans of door een tankstation te bezoeken, waar je ze ook kunt repareren.

Activision

Alles wat we weten over Warzone 2.0: Gameplay, nieuwe map en meer foto 7

Er is ook een nieuw cirkelmechanisme, met het verschijnen van meerdere cirkels tijdens wedstrijden, die dan samensmelten als de wedstrijd naar het eindspel gaat, wat best cool is.

Oh, en er is Gulag 2.0 - met 2v2 spel, plus een "Jailer" die over de kaart zwerft. Door deze AI te doden kan iedereen in de goelag ontsnappen en terugkeren naar het spel. Dat is een interessante zet, maar eerlijk gezegd zien we niet veel groepen van vier vreemden zo coöperatief met elkaar omgaan.

Activision

Alles wat we weten over Warzone 2.0: Gameplay, nieuwe kaart en meer foto 4

De wapens zijn modern maar geworteld in de realiteit (althans bij de lancering), met hulpstukken die je kunt verdienen die soms toepasbaar zijn op verschillende wapens, een welkome verandering die het vereiste slijpen moet verlichten. Gelukkig maakt een nieuwe schietbaan het makkelijker om te testen hoe je bouwsels presteren.

Er is nieuwe uitrusting gekomen, waaronder camera's op afstand en EMP-granaten, terwijl je nu ook in buikligging kunt duiken terwijl je sprint, als dat nodig is.

Je kunt op richels hangen om over muren en barrières te gluren, waardoor je nieuwe mogelijkheden krijgt terwijl je je over de kaart beweegt.

Gunsmith is terug voor wapenbewerking in Modern Warfare 2 en het detailniveau is nog verder opgevoerd, zodat je onder andere het gewicht van je wapen kunt herverdelen voor een betere terugslag maar een slechtere doelsnelheid.

Activision

Alles wat we weten over Warzone 2.0: Gameplay, nieuwe kaart en meer foto 5

Het huidige aantal spelers is 120, een kleiner aantal dan in Warzone 1.0, maar met de toevoeging van een paar basissen vol AI-soldaten op het slagveld die je tijdens het spelen kunt bevechten en gebieden en doelen kunt verdedigen.

Het inventarissysteem is ook een stuk ingewikkelder en vergt wat meer beheer dan in Warzone 1.0. Dit is deels gebaseerd op de nieuwe DMZ-modus, waarover we hieronder meer details hebben.

Je kunt over al deze veranderingen en meer lezen, plus gedetailleerde informatie over Al Mazrah en meer, op de Call of Duty site, die een hoop info te delen heeft.

Warzone 2.0 derde persoon modus

Een interessant detail in die blogpost is dat Warzone 2.0, net als Modern Warfare 2, third-person gameplay in de mix heeft gebracht.

Deze lichte remix heeft dezelfde gameplay als de first-person Warzone-ervaring, wat betekent dat het een optionele extra is voor degenen die meer van third-person shooters houden.

Het zal leiden tot enkele interessante verschillen, gezien de manier waarop je in deze modus om hoeken heen kunt kijken, en we verwachten dat spelers hun favoriete cameraversie zullen kiezen.

Wat is DMZ in Warzone 2.0?

Met Warzone 2.0 is er een geheel nieuwe extractiemodus gekomen - DMZ.

Bekend bij spelers van spellen als Escape from Tarkov of Hunt Showdown, worden teams in dit speltype gedropt in Al Mazrah met hun eigen missies om te voltooien - dat kan zijn om bepaalde voorwerpen te plunderen of soorten vijanden te doden, een willekeurig aantal doelstellingen.

In plaats van een pure battle royale, betekent dit dat je de dingen voorzichtig moet spelen om ervoor te zorgen dat je er veilig in en uit kunt, met buit die je beloningen oplevert als je klaar bent.

U kunt alles over DMZ te weten komen in ons speciale artikel hier.

Geschreven door Max Freeman-Mills.